fredag 11 oktober 2013

Vi var ju i New YorkJag tänkte att jag på något sätt måste bilddokumentera resan som vi gjorde i september. Det har ju hänt att våra bilder försvunnit och aldrig kommit tillbaka...
Dokumentationen får ske här, helt enkelt. Jag sållar, för vi har en miljard bilder.
Som sagt, vi åkte till New York i september. "Den stora resan", som vi kallade den. 12 dagar var vi där. Mycket promenerande, mycket värme och mycket asfalt. Jag såg inte en enda kackerlacka (igår såg Fredrik en i Kista galleria!!!) och vi slapp vägglöss. Ungefär så.
På bilden ovanför är det 37 grader mitt inne i (på?) Manhattan. Vi hittade en lekpark med svalkande lekfontän. Såklart att vi testade.

 
I och med den sköna värmen kunde vi bada i Atlanten lite då och då. Både i Coney Island och Rockaway Beach. Båda värt ett besök, skulle jag vilja påstå. Åker man till Coney Island kan man även åka lite karusell när man ändå är där, så det gjorde vi (Mose) såklart.Kalle Anka-karusell med gevär. Tveksamt. Men tydligen ganska så kul.Vi gjorde ju även en massa turistgrejer. Typ Empire State Building, Bronx Zoo, Frihetsgudinnan, Naturhistoriska och en massa annat.


Från Empire State Byggnaden. Väldigt häftigt, men att titta ner är ingen idé - så himla högt. Bra att åka till New York i september, märkte vi, för det var inga köer nånstans.


Uppe i Frihetsgudinnan. Jag lånade en såndär guidad tur i hörlur. Därav det gröna halsbandet.


Vi åker båt. Till eller från Frihetsgudinnan. Jag skulle väl kunna tipsa om att det egentligen räcker att åka båt förbi statyn. Billigare och egentligen bättre än att åka upp i henne.


En kul fontän i Battery Park. Heja fontäner som man kan gå på! Barn behöver inte mycket mer.

Man kan se att jag är lite nervös över att få vatten över mig. Men det gick bra.
Här ser vi helt knäppa ut, men det bjuder jag på. Nya Worltrade-huset. Nästan klart. Väldigt sorgligt att gå runt där. Och lite bakvänt att de har gjort en så stor turistgrej av det.


Bronx Zoo. Vi tyckte mest synd om djuren, men  väldigt kul ändå. Ps. ta med picknick om ni åker dit, för maten var blää. Men annars kul, som sagt.

Allra bästa stället i New York var nog Williamsburg. För där fanns väldigt bra affärer och en rosa bro och bra caféer och restauranger och sånt.
 
Affären nedan - hej second hand-himmel!!!

Det fanns mycket fint i Williamsburg. Till exempel den här dörren.

Vi åt vegetariska burgare också. Var tvungen att dokumentera det i och med USA's stora fascination för kött.

 
Ja, just det. Glömde berätta var vi bodde! I Brooklyn, alldeles nära Manhattan och Brooklynbron som man kan se en hel del av i Sex and the city-filmen nr. 1 (viktigt!)

Mer exakt på Gold Street.
 

Vi har fler bilder, men det får räcka nu.
ps. West Village var himla mysigt också, men jag hittar inte bilderna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna några små ord