onsdag 27 augusti 2014

Sommaren var magisk, såklart

Sommaren är slut. Och semestern. För den här gången, ju. För den kommer tillbaka, det har den ju alltid gjort, så småningom. Om man har lite tålamod med det kalla, blöta och blåsiga däremellan.
Vi hade en fin sommar, med massor av bad. Ja, bad nästan varje dag, tror jag. I Danmark, i Småland, i Sollentuna, på Åland, i Stockholms skärgård...
Jag hade aldrig varit i Danmark förut, så jag var glad och nyfiken. På väg mot Jyllands västkust stannade vi till i Köpenhamn och åt lunch. Och jag tänkte att hit måste jag åka igen! Sen åkte vi vidare mot stugan som vi hyrt för en vecka tillsammans med vänner. Åtta personer blev vi alltsomallt. Ett väldigt bra gäng.

image

Självklart tog vi chansen att besöka Legoland. Vi var där under en dag. Först in och sist ut och oj så kul vi hade. Vi hade olika favoriter. Mose fastnade för det här:
image

Tillsammans med Minionen som han vann.
image

Och havet. HAVET! Magnifikt, enormt och mäktigt. Och med en strand så lång att jag nog tror att den aldrig tog slut.
image

En dag fiskade vi krabbor. Jag hittade inte alla krabbilderna, men det är verkligen ett hett tips - att fiska krabbor med snöre, klädnypa och ett litet bete. Vi köpte lite skinka, för vi hittade inget annat, men öppnade musslor är nog det bästa (och billigaste) betet. Sen när vi hade fångat massvis av krabbor körde vi krabbrace från en liten bit upp på stranden på en bana ner i havet och vi hejade på våra egna utvalda krabbor tills vi fick ont i halsarna. Bra grej.
image

På väg hem från krabborna klappade vi hästar, främst ett föl.
image

En annan Danmarks-dag ville barnen testa att köra fyrhjuling. Man kan ju se på mig att jag är lite nervös, men det gick såklart hur bra som helst.
image
 En hjälm på ett barn eller ett barn med en hjälm?
image

Som sagt - HAVET!!!
image


På väg tillbaka från Danmark stannade vi hos mina föräldrar i en vecka. Pappa hade precis köpt en ny häst. Alltså, finns det någon finare!!?? Som i en saga, ungefär.
image

Och eftersom pappa ska börja köra med sin nya häst hade han köpt en endags-körkurs till mig. Jag har kört med häst och vagn förr, tillsammans med morfar och min fjording-häst Lady (som inte lever längre...) Men det var ju så längesedan så det kändes väldigt bra att fräscha upp minnet lite.
image

Vi hann även med en fisketur. Eller... jag och mamma fiskade inte, men de andra. Och det kändes helt okej för mig.
image

Sen åkte vi tillbaka hem till Stockholm och fortsatte att göra sommarsaker. Som att bada, äta glass och bada och bada.

image

Vi tröttade aldrig på varma solnedgångar, sand mellan tårna eller vattenmelon i kylväska.

En extra varm dag tog vi båten ut till Nåttarö. Tips, tips! Tar bara en halvtimma från Nynäshamn och är hur mysigt som helst. Vi blev lite oroliga när vi hörde om den explosiva algblomningen, men det gick bra och vi hittade en finfin liten klippstrand.
image

image

En del säger att sommaren inte alls behöver vara helt slut. Men jag känner nog att den visst är det. Semestern är slut, kvällarna är mörka och ganska kalla, vinden lite kyligare och solen inte alls lika varm.
Jag försöker att inte deppa över det, att mysa med te och tända ljus och sånt. Men ändå, sommaren är så himla bra. Ingenting kan liksom slå den.

1 kommentar:

Lämna några små ord