onsdag 20 mars 2013

Snart en tomat

Jag sitter med papper. Högar av papper från Lovely chaos-butiken. De allra sista innan deklarationen kommer och allt ska skickas in. Jag har skjutit på det, gömt kvittona och lapparna och allt det där i ett skåp, har inte orkat. Men nu är jag så illa tvungen.
Och det gör ont i hjärtat, på riktigt. Det liksom vrider sig lite där inne. För alla de där kvittona påminner om varenda detalj, varenda känsla, varenda tanke och ord kring drömmen som jag hade. Som inte blev som jag drömde.
Men jag dyker i, tar tag i och gör klart. Inte tänka så mycket.

Idag kom första lilla plantan upp. Tomat står det på etiketten. Jag undrar hur det kan komma sig att bara två frön har grott än så länge? Två av jättemånga. Kanske hamnade de lite närmre ytan än de andra? Eller var de extra starka kanske? Eller så längtar de efter våren lite mer än de andra. Som jag.
Det är fint att se när de växer, det gröna är liksom vår och nytt.


Sticklingarna väntar. Och Elefantörat växer till sig.Fint och bra.
Till skillnad från snöyran där ute.
Jag planerar påsktårta och bestämmer mig för att värmen kommer snart.
Vad gör ni?

2 kommentarer:

 1. Jobbigt det där med att ta tag i sånt som blivit liggande. Har en massa sånt att fixa... Snart har du det bakom dig och kan blicka framåt helt och fullt.

  Hos oss har några tomatplantor också börjat visa sig och dessutom basilika :)

  Så fint med elefantöra, minns att du haft det och undrade om du hade nån kvar. Hade du bott lite närmare hade jag gärna tagit ett skott!

  SvaraRadera
 2. Jag sitter och funderar över varför alla blommor i mitt köksfönster dör!!?? Kanske kan du hjälpa mig med det. Egentligen är jag mer intresserad av ett tips på en som klarar sig. Förmiddagssolen ligger på i det fönstret och det vattnas INTE helt regelbundet. Mer hipp som happ. Tips?

  Är säker på att du kommer få stor nytta av alla dina erfarenheter från din butik! Även om du kommer stortrivas på nya kneget så tror jag att du en vacker dag inte riktigt kommer kunna hålla dej utan också....dra igång... nått. Och då vet du ännu mer om vad/hur du vill och inte. Massa kramar!!

  SvaraRadera

Lämna några små ord