tisdag 16 april 2013

Nästan där

Jag tänker att jag ska ta kort på saker, främst på sticklingarna och de små plantorna som har kommit upp och allt det där. Men mörkret hinner alltid ifatt mig om kvällarna. Och hemmet är alltid lite för stökigt för att visa upp.
Vi försvinner lite bland allt det odlade. Tomatplantor och dill och pelargoner och paprika och timjan och gräslök och timjan och allt annat. Men häromdagen kom jag på en strålande idé - en perfekt idé för en med alldeles för få fönsterbräden. Jag ska sätta upp en hylla i fönstret, rakt över liksom, som ett fönsterbräde fast i mitten av fönstret.
Jag har mätt och Aron ska såga och sätta ihop och sen ska jag måla vitt. Därför tvättar jag gardinen idag, som jag sen ska vika ihop och lägga in i lådan. För med två fönsterbräden i ett litet fönster känns en gardin lite överflödig.
Det är sådana projekt jag har nu, när våren är på väg. Då kommer lusten tillbaka. Och energin.
Snart slipper vi varma kläder. Snart. Snart slipper vi stressen med hundra lager på lager före förskolan och jag slipper säga åt katten att nu hinner vi inte leka mer.
Snart.
Barfota.

2 kommentarer:

  1. för flera år sedan satte vi upp konsoller med glashyllor i ett fönster och det blev jättefint, rymmer så mycket mer och blir mysigt..

    kramar mot våren, Lycke

    SvaraRadera
  2. Hurra, ja snart barfota! Målade tånaglarna idag bara för att de skulle våga tro på en sommar. (för vädret idag säger att det är höst)

    SvaraRadera

Lämna några små ord