söndag 7 april 2013

Påsklov

På påskdagen åkte vi ner till Småland, Mose och jag. Med tåget, ett gammalt tåg som rasslade och skakade lite mer än vanligt.
Vi stannade nästan en vecka och trots att vi var ute i solskenet varje dag började en slags förkylning krypa sig på när vi satt på tåget som tog oss tillbaka hem i fredgas. Så nu är jag sjuk. Hostar som en tok och har ont i hela kroppen.
Hur som helst - här är glimtar från veckan i skogen. Dit jag längtar.

En förmiddag gjorde mamma fika och vi gick upp till gläntan i skogen, där solen värmde.


Och vi pratade mycket med hästarna. Bella var så glad och pigg och ville helst att vi skulle stå och umgås med henne hela tiden.Och vet ni vad - snödropparna hade kommit till platsen där de alltid visar sig först.


Min farmor och jag. Efter äggletning i trädgården. Solen! Ser ni solen!
Farmor äter en godisbit på bilden, hon var lite bekymrad över det, att det syns att hon tuggar. Men det är bra, tänker jag, att vi tuggar på godis i solskenet.


Sune var på besök och det var vi så glada för. För ett tag sedan flyttade han till en ny familj, men just den här veckan var han och hälsade på. Hura för oss. Och för Mose, som var överförtjust.


Kusiner. Som vi saknar för jämnan.

En dag åkte vi ännu längre ut i skogen, till Hanses skogsmaskinsjobb. Mose fick provköra och det var nog veckans höjdpunkt skulle jag tro.
Och en tidig morgon red jag islandshäst. Lycka!


Nu är vi tillbaka hemma och jag försöker kurera mig så gott det går. Är i och för sig glad att sjukan kom efter att vi åkt hem.
Idag snöar det, som ju säkert många av er redan har sett. Så jag kryper ner under täcket och väntar på våren och en lite mer frisk hals.

1 kommentar:

  1. Välkommen tillbaka till Småland.

    Kram.

    SvaraRadera

Lämna några små ord