torsdag 15 mars 2012

Otäckt.

Ganska ofta ligger det flyers i vår bredlåda. Och inte helt sällan kommer de från ett rasistiskt parti (jag tänker inte skriva namnet på partiet, för någon reklam vill jag då rakt inte ge dem!). De där lapparna är fasansfulla. Rent av rädd blir man och jag skulle bra gärna vilja veta hur personerna bakom de hotfulla texterna ser ut, hur de är funtade, hur de tänker.
Dagens flyer var svart och gul med en bild på ett barn som slåss med knytnävarna. Rubriken: "Vem ska ta fighten mot mångkultur? Du eller dina barn?" De skriver att de ska "avveckla mångkulturen" och att partiet är ett parti för "etniska svenskar".
Vad är det för fel på folk?
Jag blir alldeles snurrig i huvudet.
Hallå, du granne som lägger lapparna i min brevlåda - knacka på nästa gång! Jag vill prata med dig, fråga vad du menar! Jag undrar om du verkligen är så dum att du tror på det som står på lappen. Jag undrar vad du menar med att vara svensk. Är det att köra raggarbil, äta pommes till middag och dricka öl på fredagkvällen? Eller vad menar du? Och varför i hela fridens namn vore det bra om alla i Sverige vore exakt som du? För det är väl det du menar? Att du vill att alla ska vara precis så svensk som du är.
Nä, nu blev jag plötsligt väldigt trött.

3 kommentarer:

 1. Hu ja! det finns många märkliga människor tyvärr! och så många bedragare på nätet osv också nu...synd att man ska måsta vara på sin vakt..blir cokså rädd...
  har haft datorn paj, men nu har mannen ominstallerat allt! så himla skönt att vara tillbaka! och jag tror vi fungerar lite lika du och jag. det där med hur mycket energi som rinner ur en..tiden som aldrig finns, men jag jobbar på det och hittar allt mer av den..den där tiden som försvann och det är fint ***

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 2. "Är det att köra raggarbil, äta pommes till middag och dricka öl på fredagkvällen?"

  Samtliga tre har väl sitt ursprung utanför Sverige. Personligen tycker jag det låter som helt ok sysselsättningar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, exakt, och det var väl lite det jag menade. Att det ju eg inte går att säga att du är svensk och du är inte svensk, att vi liksom är olika allihop på olika sätt.
   Och han som lämnar dedär lapparna i vår brevlåda kör raggarbil, gillar pommes och öl. Som vem som helst, runt om i världen... Men genom att säga att han vill "avvekla mångkulturen så att vi kan bevara svenskheten" måste ju på något sätt betyda att han tycker att hans livsstil är den enda rätta, den enda som funkar och att han själv är väldigt "svensk".

   Radera

Lämna några små ord