torsdag 29 mars 2012

På fläcken

F2020B67-8D26-45CE-AEA1-79E1FE97A62C
Kan ni förstå att det redan är torsdag? Nä, inte jag heller. Var tar veckorna vägen?
Och så undrar jag även var vårsolen tog vägen, den som värmde och gladde och gjorde så att affärerna gick lite bättre.
Nu äter jag godis (ja, det ser ni ju såklart) och försöker skaka av mig känslan av obehag. Jag brukar inte skriva om kunder som kommer in i butiken. Tycker inte att jag ska göra det, för jag är så himla glad för varje fin kund, för varje trevlig person som kommer in genom den där dörren. Men idag kom det in en dam som var så arg och irriterad och hon riktade den där ilskan mot mig. All min energi dog, på fläcken. Tusen glada kunder kunde inte ta bort obehagskänslan efter att ha mött henne. Dumt, jag vet. Men så var det.
Så jag tänker att det verkligen är viktigt att bemöta människor väl, trots att vi kanske inte känner oss på topp. För tänk vilken skada vi kan bringa annars.
Och tvärtom.
Kram.

2 kommentarer:

  1. Men gud, det är verkligen så. Jag blev beordrad att gå ut ur rummet hos en patient igår, och det spelade liksom ingen roll att alla andra patienter visade uppskattning mot mig, jag var så himla ledsen över den där enda som inte ville ha mig där. Men idag var en bättre dag, och jag hoppas att imorgon blir en bättre dag för dig, fina du. <3

    SvaraRadera
  2. Mycket klokt sagt, bemötande är oerhört viktigt!

    SvaraRadera

Lämna några små ord