Eftersom jag aldrig smakat hemgjord havremjölk förut gjorde jag en ytterst liten sats, som räckte till mig och bara mig.

Först 1 dl havregryn.
Lägg havregrynen i en mixer och fyll på med ca 4 dl vatten, 1/2 msk olja och pyttelite salt.
Mixa allt ganska länge. Det ska bli alldeles vitt, som mjölk. Såklart.

Sila bort de små små grynen som blir kvar med hjälp av en finmaskig sil eller en handduk.
Häll upp i passande glasflaska eller glasburk och förvara i kylen.
Ät/drick.

Jag åt min havremjölk med frysta blåbär, solrosfrön och kokosflakes. Botar panikhunger i ett nafs, jag lovar! Gör man en större sats kan man ju använda havremjölken i till exempel pannkakssmet.

Mitt i allt ville Mose och hans kompis Elin sy kuddar. För hand! De klippte och sydde och stoppade och fixade i en evighet kändes det som. Med största tålamodet i hela världshistorien.
På söndag fyller han år, min lille plutt som syr kuddar alldeles själv. Han ska få allt på sin önskelista. Allt, förutom en kanin.

Vad roligt att de hade tålamodet att sy kuddar, det är inte alla barn som har!
SvaraRaderaÅh, jag måste testa att göra havremjölk!
SvaraRadera