söndag 1 juni 2014

Sista maj med kokos, schampoo, grill och flipflop

20140531 kokosflakes

Sista dagen i maj är lite speciell, lite sorglig. Såklart är jag glad för den första riktiga sommarmånaden, men samtidigt... våren är min bästa tid. Tiden som liksom är före, då allting väntar på att få slå ut, bli grönt, varmt och mjukt. Då man har allt det sköna framför sig.

Jag testade en ny grej på filen, dagen till ära. Fredrik hade hittat rostade kokosflakes, som han trodde att jag skulle gilla. Kokos, utan andra konstiga tillsatser. Och det var gott. Till lite müsli, banan, frysta blåbär, och fil, såklart.

Efter frukost gick jag och hämtade ut ett paket som kommit med posten. Jag hade beställt shampoo, balsam och deo från Urtekram. Deras produkter innehåller naturliga och ekologiska råvaror och är dessutom inte testade på djur. Inga parabener eller annat giftigt. Kristalldeon innehåller inte aluminium, som vanlig deo.
Nu har jag hunnit testa alltihop och jag är jättenöjd. Från början hade jag tänkt köra nopoodet vill säga hårtvätt utan vanligt shampoo, men det funkar inte så bra på mitt hår. Jag har testat både balsammetoden och bikarbonat med lite honung i, men jag lyckas inte få till det. Eller så är jag helt enkelt lite för lat för att lägga ner den lilla extra tid det tar att blanda till ingredienserna. Så nu känns det jättebra att jag har hittat vettiga produkter som både är bra för miljön, djuren och kroppen. Och dessutom inte särskilt dyra. Jag beställde mina från Lyko.se, men de finns lite här och var.

20140531 urtekram

På kvällen var vi bjudna på grillfest. Nej, jag tog inte en sko av varje... Men jag hade galet svårt att välja flipflops i affären, så jag tog båda paren. Flipflop = de bästa sommarskorna! Så det är inte alls så dumt att ha ett par vita och ett par rosa!

flipflop

Vi hade en fin kväll. Sommaren gör något med en. Kroppen slappnar av, värmen återvänder till märg och ben, ljuset piggar upp. Och risken är stor att man är uppe alldeles för sent om kvällarna!
20140531 fredrik och emeli

2 kommentarer:

  1. Å fina är ni! Måste va så att sommarkvällar ska tas tillvara på och så sover vi ikapp med råge då mörkret kommer. Kram Magda

    SvaraRadera
  2. Det blev ett fint foto på ett vackert par. Kram Rossi.

    SvaraRadera

Lämna några små ord