söndag 22 juni 2014

Midsommarafton 2014 gjorde vi nästan ingenting och det var helt ok

Vi kände att vi behövde vila lite, från allt. Så vi kom överens om att inte göra alls mycket på midsommarafton. Bara vara tillsammans, fika och äta och sånt. Inte anstränga oss eller känna att man måste göra något storslaget, spännande eller socialt. Det kan ju vara svårt det där, att erkänna att man ibland inte orkar göra roligheter tillsammans med andra. Men det är nyttigt för själen, tror jag, att välja det som känns bra trots att det kanske ser lite tråkigt och torrt ut i andras ögon.

Midsommar 2014 Emeli, Fredrik, Mose

Så, vi slöade hela förmiddagen. Efter lunch fyllde vi kaffetermosen och packade med ett paket köpekakor och gick till lilla midsommarfirandet nära där vi bor. Där fanns pilkastning, chokladhjul och ponnyridning. Och en midsommarstång. Ungefär lagom för oss just den här midsommaftonen.
Bäst var nog när vi frågade en hundvalpsägare om vi fick klappa hennes hundvalp och hon sa ja!!! Kan ni fatta vilken lycka!? Moses högsta dröm just nu är nämligen att köpa en hundvalpstax. Han äääälskar djur! Särskilt hundar och katter.

Midsommar 2014, Emeli, Mose
Här ser vi bekymrade ut, men det var vi inte. Kanske snarare lite trötta. Och en aningens frusna. Jag hade fyra (!) tröjor på mig.

Midsommar 2014 familjen

Hehe, det ser ut som om vi sitter helt själva på en stor äng. Men så var det såklart inte. Kanske kände folk på sig att vi ville vara lite för oss själva...

Midsommar 2014, Fredrik, Mose

På kvällen gjorde vi egen pizza som blev världshistoriens godaste! På ena halvan hade jag tomatsås, spenat, vitlök, mozarella och prästost och på andra halvan tomatsås, chevré, mozarella, prästost, pinjenötter, tunt skivade gröna äpplen och lite honung. Så himla gott!
En bra midsommarafton!

2 kommentarer:

  1. Låter klokt att ni följde er magkänsla och hade en lugn midsommar! Kan bli så mycket hysteri kring hur saker "ska" vara på högtider annars

    SvaraRadera
  2. Ni gjorde helt rätt! Midsommar är så överskattat och det viktigaste är ju att vara tillsammans med de en älskar!

    SvaraRadera

Lämna några små ord