måndag 13 februari 2012

En dag att behöva

Måndagar är min och Moses dag  nu för tiden. Butiken är stängd, och trots att jag måste fixa jobbgrejer behöver jag inte åka iväg. Vi kan vara hemma. Tillsammans. Bästa tiden. Bästa stunderna.

Men vi började dagen tidigt, för sisådär klockan 6 tryckte Iris igång Moses cd-spelare. Som såklart var inställd på högsta volym. Hur hon lyckades? Ingen aning. Klumpighet och nyfikenhet antar jag.


Sen åt vi frukost. 7.45. För att somna om, det är trist tycker en 4,5-åring. Såklart.
Jag försöker boosta mig själv med bär, en ny morgonvana, och jag hoppas att jag ska bli lite piggare, lite mindre vintertrött. Lite mer energi.
Morgonens pålägg: bregott, honung och paprika. Gott, jag lovar! Fett, socker och vitaminer, liksom.

Sen, lite senare, ville Mose skriva bokstäver på datorn. Och det gick ju finfint som ni kan se (vilken mamma vill inte visa upp sin unges skills?!).

Och efter det spelade vi spel. Och läste böcker. Och spelade lite till. Himla bra dag!

Ikväll har vi ätit spenatsoppa med massor av lök och persilja. Boosta, boosta, boosta!
Och lillebror kom med en egensnickrad butiksskylt som jag ska måla. Som ni ska få se när den är klar!
Och sen åt vi glass.

Det är ju sånahär dagar man behöver, alla behöver. För trots lite fläng hit och dit med jobbgrejer, har vi varit tillsammans, min skrutt och jag.

5 kommentarer:

 1. Åh, vad fint att ni har en egen dag!

  SvaraRadera
 2. Ja det behöver man verkligen. Vitaminer (naglarna mina går i tusen bitar) men mest av allt tid med de finaste. Låter som världens bästa dag med din goding.

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Nu fick jag ork att ta mig från soffan till sängen och beslutsamhet att strunta i mammagruppen i morgon och istället bara va hemma med lillen + förbereda lunch till gäster och göra lite, lite jobb. :) Hoppas du får fina dagar i butiken resten av veckan!

  SvaraRadera
 4. mysigt med hemmadag :) och smidig katt där! vår katt har börjat missnöjesjama (för att hon inte "kan" gå ut nu när det är snö) i tid och otid, jättehögt! hon har väckt henry när han ligger och sover flera gånger, både nattetid och dagtid...vet inte vad jag ska göra :)

  SvaraRadera
 5. Åh, det låter verkligen helt vansinnigt mysigt!

  Men åh, jag måste ju berätta! Jag drömde om dig inatt! Jag var i din butik (som för övrigt plötsligt var belägen i ett gigantiskt gammalt stenhus på landet, det fanns 3 våningar, minst!) och jag ville aldrig gå därifrån. Minns inte drömmen i detalj, men tyckte att det var himla festligt att man kan drömma om någon man aldrig träffat, haha!

  SvaraRadera

Lämna några små ord