tisdag 28 februari 2012

Slitet


Ett trivialt problem kan tyckas, men jag har bekymrat mig över mitt hår den senste tiden. Det har blivit så slitet, så sprött, så ihopklistrat på något vis. Min frisör säger att det är vårt vatten. Vatten med en massa metaller i.
Jag har varit lite ledsen, trots att det bara är hår. Vet ju att jag inte kan göra så mycket åt vattnet.
Jag bestämde mig iallafall för att sluta slinga - jag brukar göra det en till två gånger varje vinter för att slippa vinterfärgen, som jag kallar den. Men nu ska jag testa och se hur det bli att inte lägga i kemikalier, se om det blir bättre. Strunta i utväxten som kommer någon gång kring december efter att sommarens blekande solstrålar är långt borta.
Men igår blev jag lite gladare! Jag hittade nämligen de här bilderna (se nedan). På en tjej som har ungefär lika slitet hår som jag, men som liksom bär upp det där tunna och slitna på ett väldigt bra sätt.
Nu ser jag att slitet och sprött minsann kan vara fint. Hurra.
(Bilderna kommer från den underbara bloggen Closet visit).


8 kommentarer:

 1. Å jag saknar mitt superslitna hår. Klippte av det en kväll i höstas. Visst är det skönt att slippa allt trassel och strävhet, men ångrar det ändå:( Hoppas M inte lider av kli och att de läker ut snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. men hallååå!! När såg vi sesnast??

   Radera
  2. Fööör länge sedan! Men snart. Sedan är väl "klippa av" relativt. Hade nog som hon på bilden och klippte 15-20 cm. Hade uppsatt i knut konstant och undvek alla speglar. Tog nog en vecka innan familjen såg och jag berättade.

   Radera
 2. Jag tycker ärligt talat att långt hår är snyggare när det är lite slitet. När jag har långt hår hatar jag när det är nyklippt och lent, för när det är slitet får det lite fall och ser så mycket mer levande ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag håller med, men det är ändå fasligt trist när håret liksom faller sönder :(

   Radera
 3. Mitt hår hade också en depression för ett tag sen på grund av paris-vattnet. Sköljer nu mera mitt hår med utspädd äppelcidervinäger efter varje hårtvätt. Och det funkar! Tydligen det sura i vinägern som tar ut det basiska i det kalkrika vattnet här. Kanske finns något som funkar för dig med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ååå tack! ska genast testa! men hur gör du exakt? Blandar ut äppelcidervinäger med vatten och liksom häller över håret?

   Radera
 4. Jag blandar ut det 1:10. Och håller det över håret det sista jag gör efter att ha sköljt ur balsam. Hoppas det funkar :)

  SvaraRadera

Lämna några små ord