torsdag 20 oktober 2011

Perfekt vas och kemikalier

bästa vasen
blommor
bästa vasen
Den här vasen har jag fått av mormor. Den är perfekt.
Perfekt för vårblommor och sommarens ängsblommor.
Men helt klart perfektast för gamla snittblommor som mist sin glans.
Klipp klipp och i med dem i perfekta vasen och du har en helt ny strålande bukett.

På tal om prylar. Det var väldigt länge sen jag köpte en ny pryl till mig själv och till Mose. Det tilltalar mig inte längre. Det finns ju redan så mycket gammalt.
Leksaker är ett fint exempel. Varför köpa nya leksaker? Blocket och loppisar och tradera badar i leksaker. Det är inte bara bra för miljön och för plånboken - utan även bra för ungarna. I nya leksaker finns massvis av otäcka kemikalier, speciellt i plastleksaker. Hela tiden avdunstar (det heter nog inte avdunstar, men ni förstår ju vad jag menar) kemikalierna från leksakerna. Vilket ju i sin tur gör att gamla leksaker inte har lika mycket kemikalier kvar... Samma sak med kläder och sängkläder. Tänk vilka mängder keikalier vi går och bär runt på varje dag!
Utan att jag ens tänkte på det gjorde jag just enorm reklam för min butik som öppnar snart. Jag kanske ska byta ut "Lovely chaos - second hand, vintage och unik design" mot "Lovely chaos - troligen helt giftfritt".
Eller inte. Men ändå.

2 kommentarer:

  1. Är det inte en sån man sätter pennor i? :)

    SvaraRadera
  2. Emeli / Lovely chaos20 oktober 2011 17:12

    Nix:) En vas. Den är gammal och består av två delar. Först en skål och sen en glaskloss med hål i så att blommorna kan suga upp vattnet :)

    SvaraRadera

Lämna några små ord