torsdag 22 maj 2014

En dag i maj, med mycket sol

Det känns viktigt att ta tillvara på sommardagar, liksom bunkra dem. Så att man ha att ta av när de långa köldmånaderna kommer.
Att gå barfota, lyssna på humlor bland blommorna, varva ner, känna värmen.
Jag har påbörjat blomplanteringen i trädgården. Egentligen hade jag velat ha en massa grönsaker, men de blir sällan goda hos oss. För mycket avgaser och smuts från tågen, tyvärr. Jag har provat så många gånger och blivit besviken. Men jordgubbar och smultron funkar. Och kryddor och olika örter, så det får det bli i år, tillsammans med blommorna.
trädgård
Jag är iallafall väldigt tacksam över vår lilla trädgård, trots att den ligger vid en väg och trots den ganska fula utsikten. Den är en oas, ett extrarum till vårt alldeles för lilla hem. Ett litet hem som ändå ger en stor frihet att kunna göra annat, att ha mer tid till att inte jobba jämt.
Jag har en plats dit fjärilar och bin gärna kommer och där man kan sitta med sitt morgonkaffe. Fint så.

trädgård

Till min hylla som står vid väggen har jag köpt en massa hängväxter. Tanken är att de så småningom ska slingra sig och hänga ner över hela hyllan. Förra sommaren testade jag hängpelargoner från Medelhavsområdet och de trivdes väldigt bra, så jag köpte några i år igen.
trädgård

Utsikt: en lång skorsten. Haha.
trädgård emeli
Det där lite buskiga och ostyriga längst ner på bilden är Vallmo som jag sådde förra året. Jag hade ett gäng frön som jag bara strödde ut lite här och var. Jag trodde inte att det skulle bli något med dem, men helt plötsligt kom de fram. Ska bli så spännande att se hur blommorna ser ut!

röda dr martens
Igår, på lunchen, traskade jag iväg till Beyond Retro och hittade tjusiga Dr Martenskängor i sammet. Kanske inte jättesomrigt, men jag kunde inte låta bli... Röd sammet, liksom <3! Bra pris och redan skönt ingångna.
Nu för tiden köper jag nästan alla mina kläder i second hand-butiker. Det känns bra på många sätt. Billigare och mer miljövänligt. Och dessutom kan man hitta plagg som man kanske aldrig hade lagt märke till i en vanlig butik men som blir ens favoriter. Förut jobbade jag ju i Stadsmissionens butik vid Fridhemsplan och det kändes så kul och bra att se hur många det är som köper second hand!

Imorgon är jag ledig. Så himla fint. Jag tänkte testa att göra havremjölk. Har velat prova det länge. Återkommer med resultatet. När ledighetsdagarna kommer känns det så värt att bo trångt, men billigt. Tid är guld.

Torsdagskram/e

1 kommentar:

Lämna några små ord