Bara en liten varning till er som aldrig har gjort egen müsli tidigare: all köpemüsli/flingor kommer att smaka bark efter att du har smakat din egen. Det vill säga - du kommer alltid att vara tvungen att göra din egen müsli.
Jag brukar göra så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda följande i en skål:
8 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl linfrön
2-3 dl solroskärnor/pumpakärnor
3/4 dl råsocker (eller efter tycke och smak)
1 dl kokosflingor
nötter, hackade eller hela
Rör ihop:
2 dl vatten &
4-5 msk olja (jag kör rapsolja. Olivolja är ingen hit i müsli.)
Rör i vätskan i müsliblandningen. Allt ska vara blött.
Lägg allt i en långpanna och sprid ut.
In i ugnen, rör om då och då och ta ut efter ca 30 minuter.
Blanda i en hel massa torkad frukt, till exempel tranbär, aprikoser bananer och blåbär.
Jag brukar lägga i valnötter också (tycker inte att de blir så goda om de rostas i ugnen).
Müsli går att variera i all oändlighet. Testa honung istället för råsocker. Blanda i cornflakes. Och så vidare.
Måste testas. Nu blir det plugg, konstig start på helgen. *Kram*
SvaraRaderaåh vad gott med müsli!
SvaraRaderavilken mysig blogg!
Sv. Magda:
SvaraRaderaHoppas att du inte behöver plugga hela helgen! Och du - lycka till m praktiken <3
Sv. Lady Thirty:
SvaraRadera<3 tusen tack!
Tack för receptet! :) Det ser jättegott ut!! :)
SvaraRadera