fredag 23 september 2011

Min müsli

Jag har bloggat om mitt müslirecept förut, för länge sedan på den gamla bloggen. Men den är så himla god, så jag gör det igen.
Bara en liten varning till er som aldrig har gjort egen müsli tidigare: all köpemüsli/flingor kommer att smaka bark efter att du har smakat din egen. Det vill säga - du kommer alltid att vara tvungen att göra din egen müsli.
müsli
Jag brukar göra så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda följande i en skål:
8 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl linfrön
2-3 dl solroskärnor/pumpakärnor
3/4 dl råsocker (eller efter tycke och smak)
1 dl kokosflingor
nötter, hackade eller hela

Rör ihop:
2 dl vatten &
4-5 msk olja (jag kör rapsolja. Olivolja är ingen hit i müsli.)

Rör i vätskan i müsliblandningen. Allt ska vara blött.
Lägg allt i en långpanna och sprid ut.
In i ugnen, rör om då och då och ta ut efter ca 30 minuter.

Blanda i en hel massa torkad frukt, till exempel tranbär, aprikoser bananer och blåbär.
Jag brukar lägga i valnötter också (tycker inte att de blir så goda om de rostas i ugnen).

Müsli går att variera i all oändlighet. Testa honung istället för råsocker. Blanda i cornflakes. Och så vidare.

5 kommentarer:

  1. Måste testas. Nu blir det plugg, konstig start på helgen. *Kram*

    SvaraRadera
  2. åh vad gott med müsli!
    vilken mysig blogg!

    SvaraRadera
  3. Emeli / lovely chaos24 september 2011 kl. 20:24

    Sv. Magda:
    Hoppas att du inte behöver plugga hela helgen! Och du - lycka till m praktiken <3

    SvaraRadera
  4. Emeli / lovely chaos24 september 2011 kl. 20:25

    Sv. Lady Thirty:
    <3 tusen tack!

    SvaraRadera
  5. Tack för receptet! :) Det ser jättegott ut!! :)

    SvaraRadera

Lämna några små ord