tisdag 31 maj 2011

Barnböcker att älska

children's books
I barnböcker finns miljontals minnen. Minnen från när man var liten. Inget väcker så mycket nostalgikänslor som gamla barnböcker och det fanns nog inget mysigare än när någon läste för en.
Så fort jag hittar en barnbok som jag gillade när jag var liten lånar eller köper jag den direkt. Till Mose såklart, men kanske lika mycket till mig. För det är jag ju jag läser dem, tillsammans med Mose.
Jag har en hel massa favoriter, men jag har insett att det kanske inte är bilderna eller berättelserna i sig som gör dem till favoriter, utan de fina minnena som följer med.
Vi har en liten läsrutin Mose och jag - varje eftermiddag innan vi måste börja med middagen läser vi minst en bok. Ofta hinner vi bara en, för det är nämligen väldigt viktigt att diskutera varenda liten detalj på varje sida... En bra och fin rutin med tid att varva ner.
barnböcker
Har ni läst Astons stenar? Den är helt underbar med en finurlig berättelse och smarta bilder. Förresten så har den gått som teater här i Stockholm. Tyvärr hann vi aldrig gå. Annars är Alfons Åberg en Mose-favorit just nu.
time to read
we love books
Vilka barnböcker gillar ni?

We love to read children's books!
Mose and I read at least one book before dinner every day.

2 kommentarer:

  1. Min favoritbok när jag var liten var Totte badar. Det ska bli så kul att läsa den och andra böcker jag gillade för Elly och se om hon blir lika förtjust i dem.

    SvaraRadera
  2. Pettson och findus blir vi aldrig riktigt trötta på. Det finns så mycket småfinurligt i bilderna. Jag läste inte Pettson när jag var liten, tror det var mycket Astrid. Älskar hennes sagor fortfarande.

    SvaraRadera

Lämna några små ord