söndag 15 maj 2011

Söndagens fina / till små

Jag vaknade med migän, tittade ut, såg att det ösregnade, kröp ner under täcket igen och låtasades att det fortfarande var natt. Men den här söndagen har varit ganska fin ändå. Vi köpte hem en hel massa fika på eftermiddagen och då blir ju allt genast lite bättre.
Mose lekte att han bytte näsor med oss. Han tog Fredriks näsa, gav honom sin egen och sa: "pappa, du fick min för den är full med snor".

"Söndagens fina" är ett nytt tema som jag tänkte skulle återkomma varje söndag. Temat är precis som det låter - fina saker att inspireras av under långsamma söndagseftermiddagar. Just idag blir det helt underbara små saker till barn. Saker man kanske inte nödvändigtvis måste köpa utan istället inspireras av, drömma om om kanske till och med tillverka själv eller önska sig i födelsedagspresent... För jag tänker ju att vi inte borde shoppa riktigt så mycket som vi gör. Istället borde vi kanske bli lite bättre på att spara och återanvända sådant som redan finns, köpa second hand eller byta med varandra. Och bara köpa när vi verkligen vill ha något.
Här kommer 9 söndagsfina:
fine little day
Rolig tejp från Fine little day. Tänk va mycket skoj man kan göra med färgglad tejp! Typ tapetsera, slå in, smycka och dekorera hej vilt.
agnes cecilia
Jag tror inte att man man kan läsa för mycket för sina barn. Jag ääälskade Maria Gripes böcker när jag var yngre och speciellt Agnes Cecilia - en sällsam historia. Jag skulle nog till och med kunna tänka mig att döpa min dotter till Agnes Cecilia!
poster from modelmini
Den här postern från Modelmini är hur fin som helst! Färgerna och illustrationerna är underbara!
from bobux
Alla bobux tofflor är hur söta som helst, men just de är blev jag överförtjust i. Som små indianmockasiner.
from misha lulu
Ni bara måste kolla in Micha Lulu's shop! Bilderna som de tar på barnen och kläderna är fantastiskt fina och allt som de säljer är bedårande. Som det här linnet till emepel!
pillow from modelmini
Modelmini har massor av ursöta saker. Den här huskudden kan ju vara väldigt praktisk att ta med på resan om ungen skulle få för sig att längta hem.
cute lunch boxes from my sweet muffin

Mose går på en friluftsförskola och varje dag har de med sig lunchlådor ut till skogen, som de sen äter sin lunch ur. My sweet muffin har så fina lunchlådar att jag nästan svimmar. Så om jag vore Mose skulle jag definitivt skaffa mig en sån här...
save your money!
Spara småpengarna i sparbössor fulla av nostalgi, från Barnvänligt. Själv har jag en sån där Paddington. Och den är faktiskt full!
lovely purse from giddy giddy
Sist men inte minst - en tjusig tigerväska från giddy giddy. Kanske skulle man ta och sy en egen!?

Hoppas att ni gillar mitt nya tema och att ni inspireras att hitta på eget eller leta på loppisar. Annars är det ju inte helt fel att bara njuta av fina bilder. Och köpa något riktigt fint ibland <3
Kram kram Emeli

Lovely things! Get inspired, make your own or find at thrift stores....

4 kommentarer:

 1. Åh, underbar idé med söndagens fina! Söndagar kan vara så fruktansvärda, så saker som kan lysa upp är alltid välkomna!

  Förresten har jag bytt blogg, och jag skulle verkligen tycka om om du ville följa med. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Emeli / lovely chaos15 maj 2011 20:14

  Klart jag hänger med <3

  SvaraRadera
 3. vilka roliga grejer! postern var så fin :)

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tema, jag älskar såna där söta saker som jag blir glad av att se! Och Modelmini måste jag kolla in närmre, är på jakt efter fina bilder till väggarna i lillans rum!

  SvaraRadera

Lämna några små ord