söndag 7 augusti 2011

Frukost i morgonsol / rabarberkräm

rabarberkräm

Nu när rabarberna börjar bli lite trista är de perfekta att använda dem till kräm. Jag älskar rabarberkräm!
Du behöver:
ca 500g rabarber, fryst eller färsk
4 dl vatten
knappt en dl socker (beroende på hur söt eller sur du vill ha krämen. Jag gillar när den är ganska sur)
3msk potatismjöl
Gör såhär:
Skär rabarberstjälkarna i små bitar. Skala om de ser trista och träiga ut.
Koka upp vatten och socker.
Lägg i rabarberbitarna och låt koka i ca 4 minuter, eller tills bitarna är alldeles mjuka. Dra grytan från värmen.
Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten och häll i krämen medan du rör om ordentligt.
Låt krämen koka upp igen och dra den sedan från spisen.
Klart.

4 kommentarer:

  1. Åh, rabarberkräm är en stor favorit hos mig med. Gärna lite sur. Testade också steka rabarber och ha på kanel och lite socker. Inte dumt med vaniljyoghurt till!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin duk! Finns den kanske i din butik?? :) Kram

    SvaraRadera
  3. Sv. Rebecka:
    Ååå tack, men tyvärr är den inte till salu. Jag har fått den av min mormor.

    SvaraRadera
  4. Sv. Pernilla:
    Jaaa, det måste jag testa! Med vaniljyoghurt! Yummy! Tack för tipset.

    SvaraRadera

Lämna några små ord